Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Суджук със зеленчуци в гювеч

Суджук със зеленчуци в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Суджук със зеленчуци в гювеч
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Имате ли представа каква вкусотия се крие там вътре...?"

Необходими Продукти

  • суджук - 1 кг, пресен
  • картофи - 600 г
  • моркови - 2 бр. големи
  • грах - 1 ч.ч
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 1 шепа, сушени
  • манатарки - 1 ч.л. сушени, смлени
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • доматено пюре - 2 с.л
  • чери домати - 1 шепа
  • магданоз
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеч сипете малко олио и започнете да редите кръгчета суджук, картофи, моркови, грах, чушки, лук, чесън, магданоз, пак суджук, картофи и т.н. - до изчерпване на продуктите.

В купа смесете доматеното пюре, сушените манатарки, сол, черен пипер, червен пипер и сушените домати.

Сипете малко вода, разбъркайте и сипете в гювеча. Добавете и чери доматите, захлупете и печете на 200 градуса до готовност.

Накрая поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 10 минути. Поръсете с магданоз.

Суджукът със зеленчуци в гювеч е много вкусно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: