Содена питка

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Содена питка8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Традиционната постна содена питка, която слагаме на трапезата за Бъдни вечер, никога не е била толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се сухите продукти: пресятото брашно, солта и бакпулвера.

В отделен съд се смесват оцетът, содата, захарта и 2-3 с.л. вода.

В брашното се прави кладенче, в което се сипват олиото и водата.

Меси се меко тесто, след което се оставя да почине поне 10 мин.

Печете содената питка в набрашнена и намаслена тава за 30 минути в умерена фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#187328
Потребител#187328
Обожавам тази рецептичка!
Много благодаря!
Изключително проста и приятна за изпълнение.
И е толкова свободна за импровизация... Точно мой тип!
Надявам се скоро да имам възможност да направя и една хубава снимка (изяжда се още топличка, топличка... )
09.08.2017 19:33
1
2
Anka Neykova
Anka Neykova
РЕЦЕПТАТА Е МНОГО СПОЛУЧЛИВА А И СЕ ПРИГОТВЯ МНОГО БЪРЗО, СМЯТАМ РЕДОВНО ДА СИ ПРАВЯ ТАЗИ СОДЕНА ПИТКА ,ПОЛУЧИ МИ СЕ МНОГО ПУХКАВА И ВКУСНА АЗ ОТГОРЕ Я НАДУПЧИХ С ВИЛИЦА ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ...БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА РЕЦЕПТАТА
04.01.2017 00:50
8
1
1
Покажи всички подкоментари