Начин на приготвяне
Запържете лука и чесъна.
Добавете патладжана, нарязан на кубчета, и печените чушки(също нарязани). След това прибавете доматите, сол и черен пипер на вкус. Оставете на огъня, докато изври течността от доматите, и остане на мазнина.
За соса стопете маслото и прибавете брашното. Бъркайте енергично и налейте прясното мляко. Овкусете със сол и черен пипер.
На дъното на всяко гювече сипете малко олио. Поставете по едно парче сирене (200 г за всяко), отгоре разпределете доматената смес. Наредете сварените яйца (по 1 яйце, разрязано на 6).
Разпределете и бешамела и поръсете с настърган кашкавал. Захлупете гювечетата и печете на 200 градуса 15 минути. Махнете капачетата и допечете за още десетина минути.
Поръсете с шарена сол.
Сиренето в гювече със зеленчуци и сос Бешамел е готово.