Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Сирене в гювече със зеленчуци и сос Бешамел

Сирене в гювече със зеленчуци и сос Бешамел

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сирене в гювече със зеленчуци и сос Бешамел
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Вкусна зеленчукова запеканка с много сирене и кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • патладжани - 1 бр., малък, печен
  • чушки - 3 бр., червени, печени
  • домати - 1 буркан (500 г)
  • сол
  • черен пипер
  • сирене - 800 г
  • яйца - 4 бр., сварени
  • кашкавал - 150 г
  • за соса
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука и чесъна.

Добавете патладжана, нарязан на кубчета, и печените чушки(също нарязани). След това прибавете доматите, сол и черен пипер на вкус. Оставете на огъня, докато изври течността от доматите, и остане на мазнина.

За соса стопете маслото и прибавете брашното. Бъркайте енергично и налейте прясното мляко. Овкусете със сол и черен пипер.

На дъното на всяко гювече сипете малко олио. Поставете по едно парче сирене (200 г за всяко), отгоре разпределете доматената смес. Наредете сварените яйца (по 1 яйце, разрязано на 6).

Разпределете и бешамела и поръсете с настърган кашкавал. Захлупете гювечетата и печете на 200 градуса 15 минути. Махнете капачетата и допечете за още десетина минути.

Поръсете с шарена сол.

Сиренето в гювече със зеленчуци и сос Бешамел е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: