Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със сос Бешамел и сушени манатарки

Пилешки бутчета със сос Бешамел и сушени манатарки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки бутчета със сос Бешамел и сушени манатарки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Сочни бутчета в чуден гъбен сос!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 бр., парти
  • печурки - 150 г
  • манатарки - 1 шепа, сушени
  • масло - 20 г
  • брашно - 2 с.л
  • прясно мляко - 700 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се запичат във фурната, предварително овкусени със сол и черен пипер.

През това време запържете гъбите в маслото, добавете брашното и налейте прясното мляко.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Изсипете соса при изпечените бутчета, и допечете ястието за още 15 минути.

Пилешките бутчета със сос Бешамел и сушени манатарки са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: