Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Джинджифилови сладки с глазура

Джинджифилови сладки с глазура

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515351505051
Джинджифилови сладки с глазура
Снимка: Илияна
2 / 4
06/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
50 бр.

Необходими Продукти

  • захар - 1/2 ч.ч.
  • меласа - 1/2 ч.ч. или мед
  • джинджифил - 2 ч.л. настърган пресен
  • канела - 1 и 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • масло - 1/2 чаша или 1 пакет, нарязано на малки кубчета
  • яйца - 1 голямо
  • брашно - 3 и 1/2 чаши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона загрейте на умерен котлон захарта и меласата, след което прибавете към тях джинджифила, канелата, черният пипер, карамфила и индийското орехче.

Бъркайте леко, снемете от котлона и добавете содата. Следва да добавите маслото и да бъркате, докато се разтопи. Към сместа добавете и разбитото яйце, а финално сипете постепенно брашното. Оформете тестото.

Разточете го с дебелина 0.5 см. и изрежете сладки с формички.

Изпечете до готовност в загряна на 200 градуса предварително фурна. Готови са, когато крайчетата им леко покафенеят. Готовите джинджифилови бисквити охладете върху решетка. По желание направете украса с глазура, фондан или перлички. Може и да ги слепите с мармалад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: