Начин на приготвяне
Приготвяте си предварително оризът - измивате, после в малка тенджерка слагате 2 с.л. олио и не го чакате да загрее, а разбърквате ориза, за да се омазни, и го заливате веднага с горещата вода. Слагате му сол или универсална зеленчукова подправка, както предпочетох аз, и оставяте да заври и поеме водата до готовност, като го разбърквате от време на време.
Когато е готов, го оставяте да изстине. След като и това е свършено, разделяте на две ориза и в една купичка чуквате 2 от яйцата и слагате едната половина ориз. Това е за единия омлет.
Разбърканата добре смес се излива в намазнен с масло или олио тиган и се пече и от двете страни. Захлупете един капак на тигана, ако не сте сигурни дали ще можете да го обърнете.
Омлетът е крехък и затова не го прегъваме, както стандартния при сервиране, а го изсулваме ;) в чинията.
Хубавото е, че този омлет е подходящ за импровизиране, сам за себе си е хубав, но винаги може да прибавите нещичко от себе си - нарязани гъби, колбас или кашкавал.
Коментари