Капама

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
257
1k
377
650
1
07/01/2018
"Време е за едно типично българско зимно ястие, което очарова със своя неподправен вкус и аромати. Ястие, което силно препоръчваме!"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265 965
  • Преглеждания за месеца802
  • Преглеждания за седмицата95
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното.

Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с червен пипер и олиото.

И след това започват да се подреждат месо, зеле и най-отгоре се слагат отново няколко цели листа зеле.

Печете вашата капама около 2.5 часа на 180 градуса.

Италиански дълбок тиган с капак 24 см
Качество без компромис:
Италиански дълбок тиган с капак 24 см
79.00 лв.
Виж ››

Удобен за готвене дълбок тиган, в който ястията сами се готвят. С незалепващо покритие, удобна дръжка и стъклен огнеупорен капак

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
05.01.2019 21:09
Страхотна се получи, за първи път готвя капама и стана много вкусна.
1
0
Потребител#180499
Az sa6to slagam tri vida meca i stava neveroiatno vkysno,i kam podpravkite dobaviam rigan i 4eren piper moje i dafinov list.
5
4
Радомира Михайлова
Аз го сготвих с три вида и пак стана уникален!Благодаря за рецептата!:)
2
0