Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Домашен сиропиран тиквеник

Домашен сиропиран тиквеник

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен сиропиран тиквеник3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Винаги може да започнете диетите от Нова година, но на този домашен сиропиран тиквеник трябва да му са насладите сега"

Необходими Продукти

  • тиква - 800 г, рендосана
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч., счукани
  • масло - 100 г
  • готови кори - 1 пакет, от дебелите
  • галета - 3 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилиq - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разтопяваме мазнината и към нея прибавяме настърганата тиква, запържваме за кратко.

Махаме от котлона и прибавяме последователно галетата, счуканите орехи и захарта.

Взимаме една кора и върху нея разпределяме част от плънката и орехите.

Навиваме на руло и редим в тавата, в която ще печем. Така приготвяме и останалите кори и ги редим плътно в тавата.

Печем тиквеника в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути до зачервяване.

Изваждаме го и го оставяме да изстине.

Приготвме горещ сироп от водата и захарта, които оставяме да ври за 5-7 мин. и добавяме ванилията.

Заливаме тиквеника, покриваме го и оставяме да дръпне сиропа за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много обичам тиквеник,а ако е и сиропиран направо не мога да спра да ям,за съжаление миналата година само веднъж за празниците си направих,но тази есен живот и здраве съм решила само това да ям :))
16.04.2016 17:47