Начин на приготвяне
Начукваме пържолите и ги оставяме в смес от киселото мляко, солта, ригъна, черния пипер и накълцания чесън за 4-5 часа.
След това печем на сгорещена и намазана с мазнина скара, като обръщаме 2 пъти, за да се образува решетка от ребрата на скарата.
Поднасяме с картофена салата, която приготвяме като измиваме картофите и ги сваряваме в посолена вода, обливаме ги и ги нарязваме на кубчета, разбъркваме с лука нарязан на полумесеци и намачкан със сол, подправяме със зехтина, оцета, лимоновия сок и черен пипер.
Коментари
Голяма глупост е да се слага лимон на картофена салата а зехтин още по-голяма - лимона не подхожда по никакъв начин на картофа а зехтина променя косистенцията си ако салатат де сложи в хладилнк ....