Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържола от бут на скара - XL

Пържола от бут на скара - XL

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пържола от бут на скара - XL
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пържоли - 1 кг, от бут
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • риган - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • сланина - за намазване на скарата
  • За картофената салата
  • картофи - 1 кг
  • лук - 4 глави, червен
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • оцет
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите и ги оставяме в смес от киселото мляко, солта, ригъна, черния пипер и накълцания чесън за 4-5 часа.

След това печем на сгорещена и намазана с мазнина скара, като обръщаме 2 пъти, за да се образува решетка от ребрата на скарата.

Поднасяме с картофена салата, която приготвяме като измиваме картофите и ги сваряваме в посолена вода, обливаме ги и ги нарязваме на кубчета, разбъркваме с лука нарязан на полумесеци и намачкан със сол, подправяме със зехтина, оцета, лимоновия сок и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Мринатата с киселото мляко е излишна.
Голяма глупост е да се слага лимон на картофена салата а зехтин още по-голяма - лимона не подхожда по никакъв начин на картофа а зехтина променя косистенцията си ако салатат де сложи в хладилнк ....
07.02.2016 23:58
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
изглежда голямо и апетитно
21.01.2016 20:54