Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Икономична лучена яхния с пилешко месо

Икономична лучена яхния с пилешко месо

ГлорияГлория
Новак
24311
Икономична лучена яхния с пилешко месо1 / 2
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусна яхния за цялото семейство - толкова вкусна, че направо ще им се прииска да оближат чинията"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави, големи
  • моркови - 2 бр.
  • пилешко месо - 700 г
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо. Приготвяме продуктите за обработка.

Режем лука и морковите на едро.

Добавяме олио в дълбок тиган или тенджера. След като се загрее, добавяме лука, морковите и червения пипер. След това слагаме сол на вкус и вода.

След като заври, добавяме месото. (Аз лично го късам на парчета, но това е по желание).

Слагаме още доматеното пюре, дафиновия лист и черния пипер и махаме от котлона. Сервираме с ястието с малко магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: