Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Лучена яхния с пилешко месо

Лучена яхния с пилешко месо

Лучена яхния с пилешко месо
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Добрата храна се познава по аромата, а след това се влюбваш и във вкуса - така се получи с нас и тази разкошна Лучена яхния с пилешко месо"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г, може и сърчица
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • домати - 1 консерва малка (200 - 300 г)
  • чубрица
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам пилешките сърчица или пилешко месо до готовност.

Нарязвам кромид лук на полумесеци, чесън на филийки, моркови на кубчета.

Слагам в тенджера олио, нарязаните продукти и съвсем малко ги запържвам с червен пипер.

След това добавям бульона от свареното и още вода, ако е необходимо, дафинов лист 2-3 според големината, бахар и черен пипер на зърна, чубрица.

Варя до полуготовност, след което добавям домати и свареното месо. Накрая разбивам 2-3 супени лъжици брашно с вода и наливам в яхнията. Варя до 5 минути.

След като е готова, отстранявам дафиновия лист и добавям пресен магданоз.

Лучената яхния с пилешко месо е готова.

Източник: Беба Мънкова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: