Начин на приготвяне
Сварявам пилешките сърчица или пилешко месо до готовност.
Нарязвам кромид лук на полумесеци, чесън на филийки, моркови на кубчета.
Слагам в тенджера олио, нарязаните продукти и съвсем малко ги запържвам с червен пипер.
След това добавям бульона от свареното и още вода, ако е необходимо, дафинов лист 2-3 според големината, бахар и черен пипер на зърна, чубрица.
Варя до полуготовност, след което добавям домати и свареното месо. Накрая разбивам 2-3 супени лъжици брашно с вода и наливам в яхнията. Варя до 5 минути.
След като е готова, отстранявам дафиновия лист и добавям пресен магданоз.
Лучената яхния с пилешко месо е готова.
Източник: Беба Мънкова от Кулинарна мрежа