Домашна питка със сирене

Исман Алиева ИбрямоваИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
08/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 493
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива с половината мляко, захар и щипка сол. Прибавя се, малко брашно - да стане гъста каша, и се оставя на топло да шупне.

Натрошеното сирене, останалото мляко, олиото и яйцето се разбъркват добре и се изсипват в средата на пресятото брашно.

Оформя се на питка, слага се в намазана с масло тава и се оставя на топло да втаса за 15-20 мин.

Пече се в умерена фурна. Като се позачерви, се наръсва с малко вода и се доизпича.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар