Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашна питка с айран

Домашна питка с айран

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна питка с айран
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Содена питка с айрян за всички, които знаят, че простите удоволствия са безценни"

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • айран - 200 мл
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в дълбок съд, правим кладенче и в средата му слагаме яйцата, солта и содата.

При непрекъснато разбъркваме добавяме постепенно айрана и забъркваме умерено твърдо тесто.

Поставяме го в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава и остава да втаса за 20-30 минути.

Печем питката в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: