Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Обикновена домашна питка

Обикновена домашна питка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Обикновена домашна питка1 / 4
10/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в голяма купа. Към него се добавят разбитите яйца, киселото мляко със содата, солта и маслото. Налива се малко вода, за да може по-лесно да се замеси гладко и стегнато тесто.

То се оставя настрана 20 минути и след това се оформя като питка.

Тя се поставя в намазнена тава и се маже с разбитите жълтъци. Пече се в загрята фурна на умерена температура до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tsvetyslava22
Tsvetyslava22
Питката стана хубава, но за мен тези с мая са по-вкусни.
25.11.2020 19:27
мими
мими
Само не разбрах защо рецептата е добавена към празничната за бъдни вечер... Подредете си ги малко... Човек е убива да търси докато намери това което му трябва!!!
Иначе рецептата е много хубава и аз я правя подобно!
29.11.2015 17:56
2