Пита - Роза

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k5k5
Пита - Роза
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции16
"Няма значение как ще кръстите питата - важното е да е вкусна, ароматна и много пухкава, направо да се топи в устата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла водичка със захарта и след като се активира, я добавете към останалите продукти и замесете тесто, което трябва да е средно твърдо.

Оставете го да втаса половин час и го разделете на 2 топки. Разточете едната на правоъгълна кора, намажете с масло и завийте на руло.

Повторете и с другата топка. Разрежете ги на триъгълници и ги подредете в подмазнена тава с диаметър 26 см диаметър.

Оформете от краищата розата за центъра на питката. Разбийте жълтък с малко мляко и олио и намажете погачата. Наръсете сусам и маково семе и изпечете в загрята фурна на 160 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: