Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко печено със зелен лук и девесил

Агнешко печено със зелен лук и девесил

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Агнешко печено със зелен лук и девесил
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 6
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Крехко и сочно агнешко с зелен лук и девесил, което се топи на езика - по оригинална рецепта - страхотно предложение от българската национална кухня"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 - 2 кг
  • лук - 2 връзки зелен
  • девесил - 5 - 6 пресен, големи стръкове с дръжките
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на средни по големина парчета и се залива с вода, така че водата да покрива един пръст дъното на тавата. Дръжките на девесила се нарязват на ситно и се добавят към агнешкото месо.

Агнешкото се овкусява с подправките. Отгоре се залива с олио и се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, като периодично месото се разбърква.

Когато водата в тава се изпари и месото започне да се запича, се добавя нарязания на колелца лук и се разбърква добре. Ястието се запича още 10-15 минути. Поднася се топло с подходяща сезонна гарнитура и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: