Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Домашен адана кебап по кърджалийски

Домашен адана кебап по кърджалийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен адана кебап по кърджалийски
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 450 г
  • агнешко месо - 450 г
  • червен пипер - 1 с.л. лют, едро смлян
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе агнешкото и телешкото месо и ги смесваме добре, оставяме каймата да отлежи за 30 минути в хладилник.

Отделно нарязваме на ситно лука и го прибавяме към месото. Овкусяваме с останалите подправки.

Изваждаме каймата и я разделяме на шест топки. Всяка издължаваме като кебап и нанизваме на шишове.

Поставяме шишовете в тава, застлана с алуминиево фолио. Печем ги в предварително загрята фурна на 220 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: