Толумбички

Исман Алиева ИбрямоваИсман Алиева Ибрямова
Помощник Готвач
162
786
120
609
1
08/01/2016
"Тази рецепта ни припомня миналото, когато в сладкарниците си купувахме тулумбички и малка боза от 6 стотинки "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 220
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - за пържене
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За моите толумбички аз направих същото парено тесто като за еклерите.

Сложих в тенджерата олиото, водата и щипка сол, когато то почне да кипва, изсипвам брашното, бъркам, докато се получи тесто.

Оставям го да поизстине за около 10 мин. Когато изстине, добавям яйцата едно по едно.

От получената каша шприцовах толумбичките в сгорещеното олио.

Когато се изпържат от едната страна, почти всички се обръщат сами, но ако не - помагам им и ги пържа от другата.

Изваждам с решетъчна лъжица в горещия сироп и веднага ги изваждам от сиропа и ги редя в тава.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня  Величкова
Носталгия по едното време.. със сигурност ще се изпробва отново и отново!
9
0