Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Руладини»Овнешки руладини с месна плънка

Овнешки руладини с месна плънка

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Овнешки руладини с месна плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Отсега мислете за гарнитурата, че руладините бързо ще станат, и дваж по-бързо ще се изядат"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • брашно
  • кайма - 250 г по избор
  • сланина - 1 парче солена
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1
  • керевиз - стрък
  • хлебни трохи
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме овнешкото на шницели и ги начукваме до 2-3 мм дебелина. От каймата, половината лук, яйцата, сланината и хлебните трохи, накиснати в млякото правим смес, която ще бъде нашата плънка.

Върху всеки от шницелите добавяме по малко от плънката и завиваме на руло. Овалваме в брашно и панираме в маслото.

В същия съд задушаваме останалата част от лука, моркова и керевиза.

Когато омекнат добавяме роладините и добавяме хладка вода. Ястието ври до готовност на месото.

Поднасяме руладините с пасиран сос и гарнитура от макарони.

Овнешките роладини с месна плънка са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: