Начин на приготвяне
Спанакът и лападът се бланшират в подсолена вода. Отцедете и ги нарежете. В купа смесете изварата със сметаната, сол и черен пипер на вкус. Прибавете спанака, лапада, копъра и магданоза.
С тази смес напълнете канелоните и ги подредете в тавичка.
Пригответе соса, като разтопите маслото и прибавите брашното. Налейте топло мляко и бъркайте енергично, докато се сгъсти.
Добавете нарязаните на дребно сирена и бъркайте, докато се разтопят. Поръсете с черен пипер и сол (ако е необходимо).
Залейте канелоните със соса и поръсете с половината от настъргания кашкавал.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
Извадете от фурната и поръсете ястието с останалото количество кашкавал. Върнете за още 5 минути, само да се разтопи кашкавалът.