Унгарски пълнен бут от диво прасе

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
09/01/2016
"Сигурни сме, че този висш кулинарен пилотаж няма да Ви затрудни! Вие сте нашите кулинари трепач "
Приготвяне10 мин.
Готвене100 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 378
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е бутът да се маринова от 2 до 4 дни. Обезкостяваме маринованият бут, като в получената вдлъбнатина посолваме с подправки, и намазваме с масло.

Каймата омесваме с яйцето, галетата, сланината, натопеният в млякото хляб, черният пипер и солта. С тази плънка пълним вече подправеният ни бут. Зашиваме отвора и го намазваме с мазнина.

Печем продължително на умерена фурна, като бутът трябва да е под капак или фолио, за да не се изсуши. От време на време го поливаме със сосът от пуснатите мазнини.

Ако искате да съкратите времето за готвене, можете предварително да сварите бута, като след това при печенето го поливате с получения бульон.

Така приготвено месото е вкусно и студено!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар