Хризантеми с колбас

10/01/2016
"Чуден букет от хризантеми - но в чиния "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 230
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате си брашното, погасяте содата в киселото мляко и ги добавяте заедно със другите съставки при брашното и замесвате тестото.

Разделяте го на две и разточвате кори с дебелина около 2 мм и изрязвате кръгчета с големина на чайна чаша.

Колбасът в моя случай е салам тип Камчия - нарязваме на филийки, по възможност по тънички (2-3 мм).

Между две тестени кръгчета поставяме една филийка салам и режем, като оставим малко от центъра на четири и след това на още четири.

След това всяко парченце го обръщаме настрани. Нареждаме в тава, застлана с хартия, и печем на 170-180 градуса.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Maria Petrova Rolovic
Maria Petrova Rolovic
28.04.2020 15:18
Чудесна идея! Преди малко направихме една за проба, но се изяде светкавично и нямам снимка! Благодаря за предложението! ☺
0
0
Албена Асенова
И много вкусни,забравих да допълня.
1
0
Албена Асенова
Получиха се много ефектни.Доокрасих г и с малко маково семе.
1
0