Торта Еж-Беж

shirinshirin
Новак
575
Торта Еж-Беж2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 2 с.л.
  • за сиропиране на блатовете
  • вода - 1 в.ч.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • за крема
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • маргарин - 150 г масло или
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • за украсата
  • сметана - течна сладкарска
  • сладкарска боя
  • шоколадов чипс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, добавяме олиото, брашното, бакпулвера и какаото и разбиваме до получаване на хомогенна смес. Печем сместа на 180 градуса до пълна готовност. Като се охладят малко, ги заливаме със сиропа.

За крема: Разбиваме маслото с пудра захарта. Отделно в тиган разбъркваме и загряваме жълтъците и захарта до получаване на хомогенна смес. След това добавяме масления крем към жълтъчния и разбъркваме до хомогенизиране.

За украсата: Разбиваме сметаната и я оцветяваме със зелено за тревата и кафяво за таралежа и оформяме фигурата с помощта на шприц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Изглежда чудесно. В най-скоро време ще я опитам.
10.01.2016 19:45
1
Покажи всички подкоментари