Консервиране на домати за готвене

10/01/2016
"Зад всяка вкусна манджа, който поднасяте през зимата, стои по един буркан консервирани домати за готвене, който сте сложили!"
Приготвяне100 мин.
Общо100 мин.
Порции20 шишета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 743
  • Преглеждания за месеца1520
  • Преглеждания за седмицата416
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зрели домати - 10 кг.
  • магданоз - 2 връзки пресен
  • целина - 1 връзка на листа
  • сол - на вкус
  • аспирин - 20 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги нарежете на парчета. Смелете ги в робот или ги настържете на ренде, ако не искате да има кожички.

Сипете доматите в дълбока тенджера и прибавете към тях измитите и нарязани на дребно магданоз и целина. Подправете със сол на вкус.

Нужно е да бъде пресолено (но не много), за да се запазят дълго. Сложете аспирина и бъркайте, за да се разтвори добре.

Напълнете измити и подсушени шишета до началото на гърлото им с помощта на фуния. След това допълнете бутилките с олио почти до ръба и затворете много добре с капачките.

Съхранете на тъмно и хладно място.

Вместо шишета можета да използвате и буркани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар