Начин на приготвяне
Пресявате около 750-800 гр брашно и си правите кладенче - в него слагате първо киселото мляко и содата да се погаси, когато това стане прибавяте всичко останало без единия жълтък, какаото и шоколада.
Замесвате тесто, то все още трябва леко да лепне, но първо го разделете на две и едната половина омесете с какаото. Двете топки трябва да са гладко омесени и не лепнещи. След това всяка топка се дели на две и се точи на тънка кора - около 1-2 мм.
При единия вариант бяла кора отгоре и слагате кафявата, при другия обратното. Разрязвате тестото на триъгълници и в горния им край слагате по малко шоколад.
Завивате на кифлички и редите в тави.
Намазвате с жълтък примесен с мъничко олио и печете на 160 - 170 градуса при предвърително загрята фурна.