Хайдушки кюфтета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Хайдушки кюфтета4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Приготвили сме ви изненадващо богати и вкусни кюфтета, с които ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • хляб - 1 филия
  • подправки - 1 ч.л. за кайма
  • яйца - 1 бр.
  • пилешко филе - 500г
  • за плънката
  • кисели краставички - 2 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • гъби - 6 - 7 бр. консервирани
  • пипер - 4 бр. бял, зелен, червен и черен
  • сос барбекю
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с настъргания лук, филията хляб, яйцето и подправките. Нарежете филето на лентички.

От каймата оформете топки и ги напълнете с нарязани на дребно краставички, гъби и топено сирене.

Кръстосайте три лентички от филето, поставете топка от кайма и загърнете краищата им.

Така направете и с останалата кайма. Наредете кюфтетата в намаслена тавичка.

Намажете ги със сос Барбекю, поръсете с едро смлян пипер, завийте с фолио и печете в загрята на 200 градуса фурна.

Към края на печенето махнете фолиото, пак намажете със сос и допечете до златисто.

Сервирайте със салата, пържени картофи и сос Барбекю.

Хайдушките кюфтета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Пипера,който бях написала в рецептата не са чушки,а вид пипер на зърна-бял,зелен,червен и черен.Ако може, да го коригирате.
13.01.2016 10:35