Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с праз лук и сирене

Банички с праз лук и сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Банички с праз лук и сирене
Снимка: Севда Андреева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • праз - 3 стръка лук
  • сирене - 150 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • масло - 70 г.
  • олио - 2 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкваме сиренето и го смесваме с яйцата и киселото мляко.

Разтопяваме маслото и го смесваме с олиото и водата.

Почистваме и нарязваме праза на ситно и го задушаваме с 1 к.ч. олио, докато започне да се зачервява.

Взимаме корите две по две и намазваме външната със сместа от мазнина и вода.

Върху вътрешната слагаме по лъжица от праза и по лъжица от сиренето с яйцата.

Навиваме на рулца, чиито краища са подгънати.

Намазваме отгоре с мазнина и печем на умерана температура, докато се зачервят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: