Карначе върху боб на фурна

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
11/01/2016
"Храна за шампиони от нашата читателка Добринка "
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 404
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • боб - 300 - 400 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • морково - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • джоджен - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • кърначета - 1 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за една нощ (аз не го правя, защото го варя в тенджера под налягане).

Изсипете го в тенджера и го залейте с вода. Оставете да заври и след 10 минути изхвърлете водата, и налейте нова. Оставете боба да уври напълно.

В друг съд налейте олио и задушете лука и моркова, нарязани на дребно. След като зеленчуците омекнат, прибавете сварения и отцеден боб и подправките. Изсипете боба в намаслена тава.

Навийте карначето, като охлюв и го поставете върху боба.

Печете ястието в загрята на 200 градуса фурна за около 30-35 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар