Крем супа от пащърнак и целина

12/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 615
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загряват 2 с.л. зехтин и се включва нарязаният на ситно лук. Оставя се да къкри около 5 минути, докато се карамелизира леко.

Пащърнакът и целината се белят. Нарязват се на кубчета и се прибавят към лука. Миксират се добре и се заливат с бульона.

Супата се овкусява с подправки. Оставя се да къкри около двадесет минути, докато всички компоненти омекнат достатъчно.

След това супата се пасира. Сервира се с лимонов сок и зехтин. По желание към нея могат да се поднесат и крутони.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар