Лешникова торта с малини и боровинки

12/01/2016
"Ако изкушението има име, то ще е лешникова торта с малини и боровинки "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете маслото и го смесете с брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и яйцата. След като разбиете сместа с миксер, вложете в нея лешниците.

Разпределете кашата във форма, която е била предварително намаслена и покрита с хартия за печене. Печете сладкиша за около 40 минути на 180 градуса.

Отделно разбийте крема за торти с млякото и пудрата захар, като използвате миксер. Разрежете готовия блат на две части и го позиционирайте в поднос. Намажете го с половината получен крем и разпределете отгоре 1/3 от плодовете. Поставете отгоре втория блат.

Шприцовайте розички по него с част от крема и го намажете с останалата смес. Украсете с неупотребените боровинки и малини. След това оставете тортата на студено за няколко часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар