Начин на приготвяне
Месото се измива добре и се подсушава. Бялото вино се смесва с черния пипер на зърна и с мления черен пипер, с кориандъра и солта. Всичко се разбърква.
В месото се правят тънки прорези и във всеки прорез се слага по една скилидка чесън. Месото се слага в съд и се залива с маринатата. Оставя се за 3 часа в хладилник, като периодично се обръща. Морковът се обелва и се нарязва на ивици.
В тава се слага голям лист фолио. В средата се слагат ивиците моркови. Отгоре се слага отцеденото от маринатата месо, завива се плътно с фолио и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 60 минути.
Фолиото се маха, месото се залива отново с маринатата и се пече още 10 минути. Нарязва се на тънки филийки и се поднася горещо.