Сладкиш Агнес

Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
12/01/2016
"Това е празничният сладкиш на нашето детство - Агнеси. Колко и пъти да го приготвим, е винаги неустоимо вкусен"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107 975
  • Преглеждания за месеца610
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и маслото разбивам до побеляване и към тях прибавям смлените орехи и брашното.

Отделям белтъците от жълтъците на яйцата и разбивам белтъците на сняг.

Прибавям ги към готовата смес и слагам да се пекат в продълговата тавичка до готовност на 180 градуса.

След като се извади от фурната се залива с крем, който приготвям от 4 жълтъка, разбити с пудрата захар.

Изчаквам 2-3 часа, преди да нарежа готовия сладкиш, за да засъхне кремът.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Dob
Dob
11.05.2018 23:12
Рецептата е супер, получи се много добре. Всички много го харесаха, на мен ми беше малко сладко но това вече е до личен вкус. Поздравления за страхотната рецепта, а комбинацията с топка сладолед е уникална.
3
0
Margarita Kalinova
Margarita Kalinova
19.06.2016 23:35
Крема не ми стана ясен със сурови жълтъци и захар?!Без мляко???
12
1
Мая Пенчева
Мая Пенчева
24.08.2017 16:47
нарича се глазура, не крем, жълтъците се бият заедно с пудрата захар докато побелеят и започнат да падат на ленти, готовият блат се намазва, веднага щом се извади от фурната, после намазания блат се слага отново във фурната за да се втвърди глазурата, на около 100 градуса за ок 10 минути, не се чака 2-3 часа, изчаква се само да изстине, преди да се нареже! що за патка пише рецепти след като няма хабер от готвене и що за идот мери масло с чаша, количеството масло е 200 грама!
26
28
Мариела Христова
Теди, приготвя се само с краве масло.
4
3