Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Класически орехов сладкиш Агнес

Класически орехов сладкиш Агнес

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Класически орехов сладкиш Агнес
Снимка: Храна за Душата
1 / 5с Видео
07/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Любимият на няколко поколения Орехов сладкиш Агнес отдавна вече се е превърнал в истинска класика"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • белтъци - 4 бр.
  • Продукти за глазурата
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците и белтъците на 4 яйца. Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер.

В друг съд поставете 200 г меко масло и чаена чаша пудра захар. Добавете чаена лъжичка ванилова захар и разбийте до получаване на светъл и пухкав крем.

Обединете маслената смес с белтъците, като разбърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността. Добавете постепенно чаена чаша брашно и чаена чаша орехи.

Пресипете сместа за сладкиша в тавичка и изпечете на 180 градуса за половин час.

За глазурата разбийте жълтъците с чаена чаша пудра захар.

Залейте напълно охладения сладкиш Агнес с глазурата и оставете да се изсуши напълно за една нощ или на 40 градуса във фурната за час.

Нарежете Агнеса на парчета, гарнирайте с цели орехови ядки и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: