Торта на 3 блата с домашен крем

Елена КавакЕлена КавакНовак10448
12/01/2016
"Торта на три блата с домашен крем може да се поднесе с чаша кафе, а може да се поднесе и с още едно парче торта за гарнитура "
Приготвяне60 мин.
Готвене75 мин.
Общо135 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 695
  • Преглеждания за месеца397
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко, содите, ванилията и най-накрая - постепенно брашното. Разбиваме добре. Разделяме сместа по равно в 3 съда. В единия от тях добавяме и 3 с.л. какао и разбиваме добре. Печем блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 20 минути.

Сиропът, приготвен от вода, захар и ванилия, се вари до намаляване на половина на обема на водата.

Блатовете се сиропират с изстинал сироп.

Приготвянето на крема започва със загряване на млякото и захарта - до пълно стопяване на захарта. След което то се отделя настрани, за да се охлади.

Разбиват се яйцата, прибавя се медът, брашното и ванилията. 1 чаша от охладеното вече мляко се добавя към сместа и се бърка, докато стане еднородна. После я прибавяме към останалото мляко и се бърка непрекъснато на слаб огън до сваряването на крема. Накрая се прибавя и кравето масло.

Блатовете се сиропират със студен сироп, след което се поливат с топъл крем.

Тортата може да се украси по желание с настърган шоколад или орехи. Тя трябва да престои поне 12 часа в хладилник преди консумация.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар