Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бърз и вкусен тутманик

Бърз и вкусен тутманик

ГерганаГергана
Новак
104724
Бърз и вкусен тутманик
Снимка: Гергана
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Само малко по-рано станете и вкусен тутманик за цялото семейство пригответе - щастие им дарете"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сирене - 1/2 кг или колбас
  • масло - 125 г разтопено краве
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бакпулверът се размесва добре с брашното. Содата се добавя в киселото мляко да шупне.

Сиренето се натрошава и се смесва с разбитите яйца и разтопеното краве масло.

Всички тези съставки се смесват, като накрая се добавя брашното с бакпулвера.

Получава се тесто, което е малко по гъсто от това за кекс.

Сместа се изсипва в предварително намаслена тава и се пече в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване (около 30 минути).

След изваждане от фурната тутманикът се покрива с кърпа за 5 мин.

По желание част от сиренето може да се замени с парченца кренвирш или друг колбас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

ЕВГЕНИЯ
ЕВГЕНИЯ
Рецептата е страхотна!
23.11.2016 20:31