Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадово вдъхновение с лимонов аромат

Шоколадово вдъхновение с лимонов аромат

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Шоколадово вдъхновение с лимонов аромат
Снимка: Ирина Андреева Jolie
4 / 5
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Двойно шоколадово изкушение за всички любители на тортите и сладкото"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • шоколад - 200 г натурален
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 200 г .
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • есенция - 1 капсула лимонов аромат
  • орехи - 200 г
  • За крема
  • шоколад - 160 г млечен
  • масло - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • За шоколадовата глазура и украса
  • шоколад - 150 г натурален
  • бял шоколад - 90 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • шоколадови пръчици
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете разтопете натрошените шоколад и масло на кубчета на водна баня. Снемете от огъня, добавете захарта и разбъркайте до хомогенност. След като сместа се охлади, добавете яйцата при непрекъснато бъркане заедно с брашното и лимоновия аромат. Сипете сместа във форма за кекс с оризова хартия и изпечете на 190 градуса за 30 минути. Охладената платка разрежете на 3 отделни блата с помощта на конец.

За крема към разтопеното масло добавете пудрата захар и хубаво разбийте. Следва да добавите жълтъците и отново да разбъркате до хомогенност. Добавете и предварително разтопения на водна баня и охладен шоколад. Финално ароматизирайте с ванилия.

Сложете 1 блат в подходящ поднос и намажете с половината крем, след това добавете втория блат, останалия крем и сложете последния блат.

За глазурата разтопете отделно двата вида шоколад на водна баня, добавете им малко олио и объркайте. Залейте тортата с натуралния шоколад.

Белия излейте на няколко места и с помощта на клечка направете произволни фигурки. Украсете отстрани с шоколадовите пръчици, а отгоре поръсете с лимонова кора.

Оставете тортата на хладно място, за да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
наистина е вдъхновения, изглежда много вкусно
19.04.2016 08:43