Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния с дебърцини

Картофена яхния с дебърцини

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Картофена яхния с дебърцини
Снимка: Мариела Христова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр. (нарязани на кубчета)
  • дебърцини - 400 гр.
  • брашно - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете да заврят картофите и добавете червения пипер и чубрицата. След около 30 минути добавете и дебърцините.

Гответе на бавен огън, разбърквайте и оставете да се сварят.

Разбийте брашното с малко вода като бъркате да не се получат бучки. Добавете получената смес в тенджерата и оставете още малко да къкри, докато се сгъсти брашното.

След като всичко е готово отстранете тенджерата от котлона и овкусете със сол и черен пипер.

По желание гарнирайте със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: