Картофи със сметана по естонски

Марина НордМарина Норд
Готвач
2690
13/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо543
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Сваряват се за 15 минути.

Отцеждат се и се запържват в тиган със сгорещена мазнина. Слагат се в голяма чиния или плато.

Сметаната се смесва със солта и белия пипер и се кипва.

Веднага щом кипне, се сваля от котлона и с нея се заливат картофите.

Магданозът се нарязва на ситно и се поръсва върху ястието. Сервира се веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар