Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с кисело зеле на фурна

Свинско месо с кисело зеле на фурна

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Свинско месо с кисело зеле на фурна
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Смятаме, че всяка кисела зелка, която не е приготвена със свинско на фурна, е буквално изхабена"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържвам месото в олиото и като промени цвета си, добавям да се запържи леко и лука (нарязан на дребно).

След това му наливам вода, добавям червения пипер и го оставям да ври, докато месото омекне.

Отделно нарязвам зелето на дребно и го притривам със сол.

Слагам го в тава, доливам с бульона от месото и го задушавам във фурната на 200 градуса до омекване, след което му добавям свареното месо и черния пипер и го запичам отново до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Е как ще претривате със сол кисело зеле .Който е писал рецептата не е никакъв готвач/ка
14.12.2022 17:51
5
1
Анонимен
Анонимен
Е как го притривате със сол??? Нали е кисело зеле?
23.11.2022 16:10
3