Шоколадови пасти

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
13/01/2016
"Знаете ли как се приготвят най-вкусните шоко пасти? Вижте тук и хапнете поне две за наше здраве "
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 080
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 50 мл студена вода. Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете олиото, млякото и пресятото с бакпулвера брашно. Добавете и ароматите. Сместа се разделя на три части и се пекат три отделни блата* на 180 градуса /15-20 минути всеки.

Животинската сметана се разбива, към нея добавете заквасената сметана, млякото и шоколадът (разтопен, но не горещ). Разбъркайте внимателно, за да се усвоят добре всички съставки.

Поставете единия блат в разкопчаващ се ринг за торти. Сиропирайте със сок от компот и намажете с една част от крема. Покрийте с втория блат, сиропирайте и пак намажете с крем. Наредете парченца банани и покрийте с третия блат, сиропирайте.

Намажете с тънък слой крем и сложете в хладилника, докато приготвите глазурата.

Сложете водата, сметаната и захарта да се затоплят на котлона. След това добавете какаото и бъркайте, като не позволявате да завира, докато започне да се сгъстява. Свалете от котлона и прибавете желатина. Разбъркайте добре и оставете да се охлади.

Залейте пастите с охладената глазура и върнете в хладилника за няколко часа. Извадете, освободете от ринга и нарежете на пастички. Украсете по ваше желание и вкус.

*Форма с дължина 37 см и ширина 23 см.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Моника
Моника
25.01.2016 18:44
благодаря за рецептата
4
0
Добринка Петкова
Моля,дано да ви харесат пастичките,когато ги приготвите.
1
0