Гевреци със сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Гевреци със сирене
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Всяко дете иска да опита от нашите вкусни гевреци със сирене"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 70 мл
  • мая - 42 г, прясна
  • сирене - 350 г
  • яйца - 4 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към начупената мая прибавяме 4 с.л. брашно, захарта и затопленото мляко.

Оставяме сместа да шупне на топло.

Пресяваме брашното и по средата му правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, солта, олиото и яйцата.

Замесваме меко тесто, което оставяме да почине.

Разточваме го на кора с дебелина 1 см и режем ленти с широчина 5 пръста.

Върху всяка лента разпределяме равномерно част от сиренето.

Навиваме на руло, което усукваме на една страна и свързваме двата му края.

Така приготвените гевреци оставяме да втасат за 15 минути, след което ги намазваме отгоре с разбит жълтък.

Печем ги в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: