Начин на приготвяне
Към начупената мая прибавяме 4 с.л. брашно, захарта и затопленото мляко.
Оставяме сместа да шупне на топло.
Пресяваме брашното и по средата му правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, солта, олиото и яйцата.
Замесваме меко тесто, което оставяме да почине.
Разточваме го на кора с дебелина 1 см и режем ленти с широчина 5 пръста.
Върху всяка лента разпределяме равномерно част от сиренето.
Навиваме на руло, което усукваме на една страна и свързваме двата му края.
Така приготвените гевреци оставяме да втасат за 15 минути, след което ги намазваме отгоре с разбит жълтък.
Печем ги в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 200 градуса.