Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко. С две лъжици от топлото мляко активирайте маята заедно със солта и лъжичка захар. Така сухата мая се активира по-бързо.
Пресейте брашното и направете кладенче в средата му. Чукнете вътре яйцата, сипете прясното мляко и активираната мая. Добавете и олиото, постепенно замесете тесто.
Полученото тесто трябва да бъде еластично и меко. Оставете го на топло да удвои обема си. След това го разделете на равни части и оформете топчета.
Всяко едно топче разточете на тясна лента с дължина около 5 см. Добавете натрошено сирене и завийте на руло. Така процедирайте с всички топченца.
След това вземете 2 от увитите рулца, усучете и съедините краищата им. Така се правят всички гевреци.
Намажете ги с масло и оставете за още 20 минути да починат. След това намажете гевречетата с разбитото яйце, поръсете със сусам и изпечете в загрята на 180 градуса фурна около 15 минути.
Пухкавите гевреци със сусам и сирене са готови.