Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Пухкави гевреци със сусам и сирене

Пухкави гевреци със сусам и сирене

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Пухкави гевреци със сусам и сирене
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Хайде на пухкавите гевречета - да видим колко ще успеете да хапнете"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакетче
  • яйца - 1
  • прясно мляко - 250 милилитра
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - около 600 грама
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко. С две лъжици от топлото мляко активирайте маята заедно със солта и лъжичка захар. Така сухата мая се активира по-бързо.

Пресейте брашното и направете кладенче в средата му. Чукнете вътре яйцата, сипете прясното мляко и активираната мая. Добавете и олиото, постепенно замесете тесто.

Полученото тесто трябва да бъде еластично и меко. Оставете го на топло да удвои обема си. След това го разделете на равни части и оформете топчета.

Всяко едно топче разточете на тясна лента с дължина около 5 см. Добавете натрошено сирене и завийте на руло. Така процедирайте с всички топченца.

След това вземете 2 от увитите рулца, усучете и съедините краищата им. Така се правят всички гевреци.

Намажете ги с масло и оставете за още 20 минути да починат. След това намажете гевречетата с разбитото яйце, поръсете със сусам и изпечете в загрята на 180 градуса фурна около 15 минути.

Пухкавите гевреци със сусам и сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: