Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и с част от него правим кашица с прясното мляко, захарта и маята. Когато маята се активира я добавя заедно с останалите продукти за тестото при брашното.
Замесва се гладко и не лепнещо тесто. Слагате го в купа, намазвате го леко с олио, покривате го със стреч фолио и отгоре хавлийка и го оставяте да втаса. Когато удвои обема си делите тестото на две и разточвате две кори с дебелина 2-3 мм.
Едната я мажете с четчица с масло и после наръсвате обилно със сирене, а другата я захлюпвате отгоре и.От маслото ще ви остане, но вие го смесете със жълтъка и с тази смес накрая ще намажете готовата за печене пита. Режете с кръгъл нож за пица на 16 що годе равни части като оставите разстояние една чашка от центъра. След това хващате едното триъгълниче и го слагате върху другото, така направете със всички (две по две) и ще станат осем. Хващате едното и го засуквате и завъртате на охлювче, като гледате крайчето му да се подпъхне отдолу.
Първото охлювче го поставяте в центъра, а другите покрай него. Слагате в кръгла тавичка застлана с хартия за печене. Когато го местите ще се поразмести, но лесно се наместват обратно. Оставете за 10-15 мин да отпусне и после я пъхнете във фурната на 160-170 градуса, като не трябва да е предвърително загрята, за да довтаса в печката.
Печем до златисто. Когато я извадите я напръскайте с водичка и я покрийте със кърпа. Оставете да истине малко да не стане тиклава.
Аз я приготвих вечерта и така имах закуска за сутринта!