Начин на приготвяне
Маята се разбърква в хладка вода със захарта и една лъжица брашно, оставя се да шупне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса 40 минути.
В тавичка върху хартия хартия за печене се разстила като питка, като с ръце се оформя по краищата ръб, а в средата се притиска, да се получи място за плънката.
В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене, настърган кашкавал, черен пипер, магданоз. На дъното се разпределя колбасът, отгоре се намазва с разредена лютеница с малко вода и се залива яйчената плънка.
Поръсваме с риган, печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.
Изважда се, нарязваме като торта и сервираме веднага.