Печена пъстърва с картофи

14/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232323101
"Запечена на фурна пастърва с хрупкави картофки и ароматни подправки"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 675
  • Преглеждания за месеца357
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пъстърва - 3 броя почистени риби (по около 300 г всяка)
  • картофи - 1 кг
  • девесил - 1/2 връзка пресен
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи нарежете на кубчета, сипете ги в йенска тава и овкусете с подправките.

Предварително почистете пъстървите и ги поръсете вън и вътре със сол и черен пипер. Напълнете рибите с едро нарязани листа девесил.

Подредете рибата върху картофите и залейте със стрия зехтин. Поръсете останалия девесил и сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар