Вкусна бадемова торта

Вкусна бадемова торта
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Сигурни сме, че в Рая сервират от тази невероятно вкусна бадемова торта, иначе за какъв Рай говорим"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр. бели пандишпанови
  • бадемов ликьор - 2 с.л. + 200 мл. хладка вода
  • крем - 1 опаковка ванилов, без варене подсладен
  • топинг - 1 опаковка сметанов, подсладен
  • прясно мляко - 700 мл студено
  • бадеми - 100 г филирани
  • бадеми - 150 г ситно натрошени бадемови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сместа за ваниловия крем се разбива с 500 мл прясно мляко с миксер за 5 минути, долейте след това 1/2 от бадемите и доразбъркайте.

В подходящ поднос сиропирайте първия блат с половината смес от ликьора и хладката вода.

Разпределете равномерно крема и сложете втори блат, който се сиропира също.

Сместа за топинга се разбива с 200 мл мляко и тортата се покрива равомерно с него, като заделите малко за украса.

Направете декорация от филираните бадеми и бадемовите ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: