Ябълков сладкиш с пудинг

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Ябълков сладкиш с пудинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Доверете се на нашата кулинарка Добринка, която може да ви покаже как да сътворите това сладко съвършенство само за 45 минути"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг - 1 бр. ванилия (40 г)
  • захар - 5 с.л
  • жълтъци - 1 бр.
  • стафиди - 1 шепа
  • орехи - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пудинга с млякото и захарта (2с.л). Оставете да се охлади. Разделете тестото на две части.

Разточете всяка с големина колкото тавата, в която ще печете.

Поставете единия лист в тавата, покрита с хартия за печене. Трябва да покрива и страните на тавата.

Изсипете настърганите и отцедени от сока ябълки. Поръсете с 2-3 с.л. захар, канела, смлените орехи и стафиди.

Отгоре изсипете охладения пудинг и покрийте с втората кора. Направете разрези отгоре и намажете с разбит с мляко жълтък.

Печете на 180 градуса за 20 минути.

Поръсете ябълковия сладкиш с пудра захар.

Ябълковият сладкиш с пудинг е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: