Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Мариновани пилешки пържоли с бяло вино

Мариновани пилешки пържоли с бяло вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мариновани пилешки пържоли с бяло вино4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Знаете ли тайната на вкусните и сочни пилешки пържоли? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 пържоли
  • лук - 1 глава
  • чили - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се начукват съвсем леко, колкото да се оформят. Приготвя се маринатата от бялото вино, чилито, соевия сос, оцета олиото и подправките. Разбърква се и се добавя нарязана на полумесеци глава в лук.

В тази марината се накисват пилешките пържоли за половин час. След това се отцеждат леко и се изпичат на грил или барбекю.

Поднасят се с гарнитура от картофи и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
47
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli
Eli
Пробвахме ги стават много хубави
03.03.2012 20:17
2