Пълнени пържоли с гъби

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289202052k1
Пълнени пържоли с гъби2 / 2
15/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Сочни и крехки пълнени пържоли с гъби, кисели краставички и чушки"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • гъби - 200 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • вода - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и нарязват на дребно. В тенджера задушавам леко с малко олио гъбите и към тях добавям лука, моркова и пипера, нарязани също на дребно.

Свалям от котлона и към плънката прибавям картофите и нарязаните кисели краставички. Всичко се обърква много добре.

Плънката се слага в средата на пържолите като в горния край се затварят с клечки за зъби.

Редят се в намаслена тава като се добавя водата и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Картофите ги слагам в сурово състояние, а пържолите може да оставите да престоят в марината, така ще са още по-вкусни и сочни.
03.04.2016 11:42
6
Светльо
Светльо
Картофите сурови ли се поставят или са предварително сварени ? Може ли пържолите да се оставят в марината за час-два преди да се сложат във фурната ?
03.04.2016 09:52